Reiki en Tera-Mai Reiki

Is een therapie en behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Er wordt gewerkt met de handen. Waarbij het lichaam, met een veronderstelde vorm van levensenergie wordt behandeld. De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei (‘geest’ of ‘ziel’) en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’). Een andere, populaire Westerse vertaling van 霊気 Reiki is “universele levensenergie”, of simpelweg “het leven”, “de wereld”. Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel gelijk gesteld.

Werking
De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen en chakra’s. Het doorgeven van deze energie kan zowel  plaatsvinden door directe handoplegging als op afstand. Dit doorgeven van energie heeft een positieve invloed op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen. Het heeft een alomvattende harmoniserende uitwerking op alles waaraan energie ten grondslag ligt, zowel mensen, dieren, planten, objecten als situaties.

Door mijn handen te plaatsen op verschillende plekken op of boven uw lichaam, zal de energie zijn werk doen en een plek zoeken waar deze energie het hardste nodig is. Blokkades worden weggenomen en het lichaam wordt er toe aangezet om zichzelf te herstellen. Reiki energie werkt in de chakra’s, meridianen en aura lagen. Tevens is het mogelijk tijdens de behandeling te werken met edelstenen. De combinatie Reiki en edelstenen geeft een extra verdieping aan de healing.

Zo komen uw lichaam en geest weer in balans, op zowel lichamelijk, emotioneel als spiritueel niveau.

Energie
De energie waarmee men in de reiki methode werkt is overal aanwezig en zou het fundament van de wereld zijn. Het gaat om de energie die zich op verschillende niveaus (causaal, mentaal en fysiek) manifesteert en als zodanig alle voorwerpen en wezens vormt. Energiestromen kunnen in het lichaam geblokkeerd raken door bijvoorbeeld nog niet verwerkte negatieve ervaringen uit het verleden, met lichamelijke en geestelijke problemen als gevolg. Deze geblokkeerde energiekanalen worden door handoplegging weer heropend.

Hoe verloopt een Reiki  behandeling?

Intake gesprek
Er zal eerst een intake gesprek plaatsvinden waarin we uw klachten doornemen. Vervolgens kijken we waar het probleem ligt en kunnen we een behandelplan opstellen om bijvoorbeeld uw levensstijl of levenspatroon te veranderen.

Reiki behandeling
Bij een Reiki  behandeling ligt u, in kleding waarin u zich totaal kunt ontspannen, op een comfortabele massagetafel. Als eerste behandel ik de basisgebieden: uw hoofd, borstgebied en buik. Heeft u bijvoorbeeld last van uw heup of knie, kan ik dat deel van uw lichaam ook behandelen. Na de voorkant van uw lichaam te hebben behandeld, draait u zich op uw buik en behandel ik uw rug.

De kosten van een sessie staan op de tarieven pagina.

Tera-Mai Reiki

Het Tera-Mai™-healing systeem
Tera-Mai™ Reiki en Seichem behoren tot het Tera-Mai™-healing systeem van Kathleen Milner.

Binnen dit systeem wordt gewerkt met energie vanuit de vier elementen:
aarde (Reiki), water (Sophi-El), vuur (Sakara) en lucht (Angeliclight).
Tera-Mai™ Reiki / – Seichem zijn natuurlijke methoden van genezen waarbij met verschillende healing -technieken wordt gewerkt.
Door een healing komt het genezingsproces op gang: het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Zowel Reiki als Seichem werken door op zowel het lichamelijke, geestelijke, emotionele als spirituele vlak en zijn daarom geschikt voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan klachten. De energie gaat hierbij altijd eerst naar die gebieden die de energie het hardst nodig hebben en zij zorgt voor versterking en uitbreiding van de eigen energie. Ook heeft de energie een reinigende en ontgiftende werking waardoor je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. Reiki en Seichem brengen lichaam en geest weer in balans en geven een gevoel van gezondheid en zelfbewustzijn.

Het Tera-Mai™-healing systeem gaat verder dan het verhelpen van de symptomen en werkt aan de oorzaak van de klacht of ziekte.
De Reiki- kracht werkt in principe op vijf gebieden:

 • Ze stimuleert herstel en balans en heft blokkades op.
 • Ze is verlichtend voor lichaam en geest en leidt tot diepe ontspanning.
 • Ze ontgift en voert genezende energie aan.
 • Ze verhoogt de vibratiefrequentie van het lichaam, versterkt het immuunsysteem.
 • Ze helpt bij lichamelijke, emotionele en verwerkingsproblemen

Voor wie is Reiki, Tera- Mai™ Reiki:

 • Mensen met behoefte aan energie, kracht, verlichting of rust.
 • Mensen met emotionele klachten als spanningen, depressies en angsten.
 • Mensen met lichamelijke klachten.
 • Voor baby’s en kinderen, dieren, planten en voedingsmiddelen.
 • Voor hulp bij verwerking- en stervensbegeleiding.

De behandeling
Behandelingen vinden gekleed plaats, liggend op een comfortabele behandeltafel of zittend op een krukje. Een gehele behandeling duurt, afhankelijk van de klachten en het voorgesprek, ongeveer 90 minuten. Na afloop is er nog tijd om rustig weer bij te komen of iets te vragen.

 • Draag loszittende, liefst katoenen kleding.
 • Nuttig vlak voor de behandeling geen zware maaltijd.
 • Drink kort voor een behandeling geen alcohol of koffie.

afb2

De kosten van een sessie staan op de tarieven pagina.