Klankschalen (Edelsteen)

Klankschalen en gong

Boventoonrijke klankschalen worden op het lichaam of naast het lichaam van u geplaatst. Zacht aangeslagen door de klank van de klankschalen gaan je lichaamstrillingen mee in de beweging. Daarbij worden verschillende soorten klankschalen gebruikt die bij de afzonderlijke lichaamsgebieden passen. Je eigen hulpbronnen (ervaringen, kwaliteiten etc.) worden aangesproken, zodat het zelfhelend vermogen, dat in ieder mens aanwezig is, gestimuleerd wordt om haar weg te vinden. Je wordt je als ‘instrument’ bewust van wat nodig is om goed gestemd te blijven.
De massage maakt diepe ontspanning mogelijk, klank spreekt het oorspronkelijke vertrouwen van de mens aan en daarmee de bereidheid om los te laten. Het harmoniseert, kan de gezondheid bevorderen, de lichaamswaarneming verbeteren en leidt tot herkenning van het nut van de eigen zelfhelende positieve beïnvloeding van het zelfbewustzijn, daarnaast geeft het creativiteit en scheppingskracht.

De kosten van een sessie staan op de tarieven pagina.

Toename van levensvreugde
De mens die in harmonie met zichzelf en zijn omgeving leeft, is in staat om zijn leven in rust vorm te geven. Rust begint bij onze ziel, eerst moet ons innerlijk tot rust komen.
Bij deze massage maak ik voornamelijk gebruik van klankschalen en de gong. Bij de klankschaal massage kun je kleren aanhouden, draag bij voorkeur makkelijke, loszittende kleding.

Helende Klanken
Zijn klanken die een harmoniserende werking hebben. Geluid is trilling. Een lichaam bestaat voor een groot deel uit water en is hierdoor gevoelig voor trillingen. Ook dringt klank door tot in diepere lagen van het bewustzijn.

Klanken die je als prettig ervaart kunnen je openen en je aandacht naar binnen richten. Blokkades en spanningen kunnen worden los getrild en in balans worden gebracht.   Rainstick, gong etc. worden gebruikt in een dieper stimulerende massage.

Klankschalen en Gong
Klankschalen-massageDoor een schaal aan te slaan of langs de rand te bewegen met een slagstok ontstaat er een zuivere klank die langdurig aanhoudt. Via horen en voelen (een klankschaal kan ook op het lichaam geplaatst worden waardoor de trilling letterlijk kan worden gevoeld) kun je de klanken ervaren. Op verstoorde plekken of pijnplekken zijn de lichaamstrillingen ook verstoord. Deze disharmonische trillingen gaan mee resoneren op de harmonische trillingen van de klankschaal, waarna het lichaam haar eigen harmonische trilling weer kan vinden. De gong zorgt voor verdieping. Voor veel mensen is het een bijzondere en vredige ervaring, spanningen en negatieve energieën verdwijnen. Tijdens de sessie is het dragen van loszittende kleding aan te bevelen.

Healing drum
Is een instrument dat je op een krachtige manier kan laten verbinden met jezelf. Je kunt je weer zacht en rustig voelen bij het horen van het ritme van de hartslag. Wat ooit het eerste geluid was dat je hoorde. Je kunt je één voelen met de aarde, met de natuur. Je kunt wakker geschud worden en je eigen scheppende krachten voelen bij het horen van een stevig, zich herhalend ritme. Of je kunt je mee laten nemen door de drum naar een stuk in jezelf dat moeilijk te bereiken is en je gesteund voelen door het ritmische geluid dat je begeleid. De drum kan op verschillende manieren beleefd worden, maar een belangrijke boodschap is: leef in je eigen ritme.

Edelsteen massage
Edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt. Niet alleen voor de verwerking in producten omdat ze bestaan uit prachtige kleuren en verschillende vormen, maar ook vanwege de ontspannende en geneeskrachtige werking die ze bezitten. Daardoor zijn edelstenen uitstekend te gebruiken bij een massage. De energie die de stenen afgeven zorgen voor ontspanning van uw huid en spieren. Tijdens een edelsteen massage geven de edelstenen hun unieke, zuivere energie en mineralen af aan uw huid. Hierdoor kunnen blokkades worden opgeheven en wordt uw energieveld gereinigd. Uw lichaam komt weer terug in zijn balans. Spanningen, stress en afvalstoffen worden afgevoerd en vervangen voor nieuwe en sprankelende energie. Na een edelsteen massage zult u zich ontspannen en fit voelen. Elk type edelsteen heeft zijn eigen unieke werking, deze zullen dan ook speciaal gericht op u worden gekozen. Aangeraden wordt meer water te drinken na afloop van de massage, zodat afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten.

Na afloop van de massage ervaart u:

  • ontspanning
  • beter in balans
  • verbeterde doorbloeding van uw huid en weefsels
  • verbetering stofwisseling
  • afvoer van afvalstoffen uit uw lichaam

De kosten van een sessie staan op de tarieven pagina.