Stemvork

Een stemvorkbehandeling is een behandeling met geluidstrillingen door middel van verschillende stemvorken. Stemvorken hebben effect op het gehele lichaam, van de tenen tot de kruin. De geluiden/ trillingen van de stemvorken herinneren het lichaam eraan wat de oorspronkelijke stroming is. Wat maakt dat u dichter bij uzelf komt te staan.

Het doel van de behandeling kan heel divers zijn en hangt af van de hulpvraag. Fonoforese kan gebruikt worden bij fysieke klachten, psychische klachten, mentale klachten, energetische klachten en emotionele klachten.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • (hoofd) pijn, stijve en vastzittende spieren
  • vermoeidheid of slapeloosheid
  • stress, onrust, nervositeit
  • somberheid, verdriet of angst
  • onzekerheid, gebrek aan eigenwaarde
  • moeite om in je eigen kracht te staan
  • gebrek aan energie of een teveel aan energie
  •  overgevoeligheid voor prikkels
  • te open staan voor spirituele ervaringen
  • moeite met aarden

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. Een deel van de stemvorken die gebruikt worden, sluiten aan bij de trillingen van de zeven hoofd chakra’s (energiecentra) van ons lichaam. Een aantal andere stemvorken is gerelateerd aan de planeten die in onze horoscoop een rol spelen. Deze stemvorken werken ieder op een ander gebied in het lichaam en hebben daarnaast invloed op een psychisch en emotioneel aspect. Iedere stemvork heeft een ander effect: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend.

De stemvorken worden op het lichaam geplaatst of dichtbij het lichaam gehouden en afzonderlijk of in combinatie beluisterd. De trillingen dringen diep door in het lichaam, inclusief de organen en kunnen via de oren opgenomen worden. Door middel van de trillingen kunnen blokkades los getrild en eventueel zelfs opgeheven worden en zorgen ze voor een inwendige massage. Bij fysieke klachten of spanningen worden ze geplaatst op pijnplekken, acupressuurpunten of reflexzones.

De eerste behandeling gerelateerd aan de astrologie duurt 1,5 uur. De behandeling is gemaakt op basis van je eigen horoscoop en daarom persoonlijk en uniek. In deze eerste sessie word er uitleg gegeven waarbij je informatie krijgt over je persoonlijke kwaliteiten maar ook over mogelijke blokkades of aandachtspunten. En naar aanleiding daarvan ontvang je met de stemvorken een behandeling die specifiek op jou afgestemd is.

Het is ook mogelijk om een stemvorkbehandeling te richten op ontspanning en op het harmoniseren van de chakra’s, waardoor je je weer beter in balans voelt. De chakra stemvorken zijn gestemd in de frequenties die bij de belangrijkste chakra´s horen en zo het lichaam weer in evenwicht te brengen. Bij deze behandeling wordt ook gebruik gemaakt van klankbuizen om de behandeling van een uur weldadig af te sluiten.

Bij de voetreflex massage worden de stemvorken rechtstreeks op het lichaam gezet, waardoor de trilling diep in het lichaam doordringt. Deze voetreflex zonepunten staan in verbinding met lichaamsdelen, organen, zenuwen en klieren. Het masseren van de punten heeft een stimulerende werking naar het corresponderende deel in het lichaam. Daardoor word de natuurlijke manier van genezing geactiveerd. De voetreflex massage met stemvorken begint altijd met een voetenbad met weldadige etherische olie. Hierna zal de stemvorkbehandeling/ voetreflex massage beginnen. De massage voelt ontspannend aan. De behandeling duurt ongeveer één uur.